Οι γυναίκες εξακολουθοÏν να υποεκπροσωποÏνται στη Βουλή- και ήρθε η Ïρα αυτÏ να αλλάξει!
Μια ξεχωριστή βραδιά διαλÏγου και δικτÏωσης με γυναίκες υποψήφιες βουλεÏτριες απÏ Ïλο το πολιτικÏ φάσμα διοργάνωσαν η Women Act Cyprus και η AIPFE Cyprus – Women of Europe, τη ΔευτÎρα 11 ΜαÎου 2026, στο INSET στη Λευκωσία.
Η εκδήλωση Îδωσε στο κοινÏ την ευκαιρία να συνομιλήσει άμεσα με τις υποψήφιες, να ανταλλάξει απÏψεις και να θÎσει προβληματισμοÏς και ερωτήματα γÏρω απÏ τη συμμετοχή των γυναικÏν στην πολιτική και τη δημÏσια ζωή.
Με κεντρικÏ μήνυμα Ïτι «οι γυναίκες παραμÎνουν λίγες στη Βουλή και ήρθε η Ïρα αυτÏ να αλλάξει», δημιουργήθηκε Îνας ανοιχτÏς και ουσιαστικÏς χÏρος γνωριμίας, διαλÏγου και δικτÏωσης ανάμεσα στις υποψήφιες και του κοινοÏ.
ΧαιρετισμÏ απηÏθυνε η ΠρÏεδρος της AIPFE Cyprus – Women of Europe, ΔÎσποινα ΠαπαδοποÏλου, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλÏτερη προβολή και ενίσχυση των γυναικÏν που διεκδικοÏν ενεργÏ ρÏλο στην πολιτική και τη δημÏσια ζωή.
ΑπÏ την πλευρά της, η ΙδρÏτρια της Women Act Cyprus, Îννα Κουκκίδη-Προκοπίου, υπογράμμισε Ïτι η ΚÏπρος συνεχίζει να καταγράφει χαμηλά ποσοστά γυναικείας εκπροσÏπησης στη Βουλή, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικÏ περισσÏτερες γυναίκες να Îχουν χÏρο, φωνή και ενεργÏ ρÏλο στην πολιτική.
Οι διοργανÏτριες ευχαρίστησαν θερμά Ïλες τις υποψήφιες που συμμετείχαν, καθÏς και τον κÏσμο που Îδωσε το παρÏν, στηρίζοντας Îμπρακτα τη γυναικεία πολιτική εκπροσÏπηση στην ΚÏπρο.