Πώς να εντάξετε ξανά στην καθημερινότητά σας την εντατική γυμναστική μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!


August 24, 2020

Το καλοκαίρι είναι σημαντικό να δώσουμε τόσο στο μυαλό, όσο και στο σώμα μας, μερικές μέρες απόλυτης χαλάρωσης, κάνοντας ένα διάλειμμα ακόμα και από τη γυμναστική. Έλα όμως που ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε πίσω στη ρουτίνα μας. Η επιστροφή στο γυμναστήριο και γενικά στην άσκηση δεν είναι και τόσο απλό ζήτημα. Η μεταβατική περίοδος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται, γι' αυτό και εμείς μοιραζόμαστε μερικά τιπς για την επιστροφή στη γυμναστική μετά από αρκετό καιρό αποχής.

Δώστε χρόνο στο σώμα σας να προθερμανθεί πριν τις ασκήσεις:

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε χρόνο στο σώμα μας να ζεσταθεί, αφού το ζέσταμα αποτελεί βασικό μέρος κάθε προγράμματος άσκησης καθώς προετοιμάζει το σώμα για περισσότερο έντονη δραστηριότητα. Ειδικά τώρα που το σώμα σας έχει καιρό να ασκηθεί είναι απαραίτητο για να μην τραυματιστείτε να αφιερώσετε χρόνο σε ένα κάλο ζέσταμα!

Βήμα, βήμα - αποφύγετε την καθημερινή άσκηση:

Επιστρέψτε σιγά σιγά στους παλιούς σας ρυθμούς! Βρίσκεστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ενταχθείτε στην καθημερινή γυμναστική από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να επιστρέφετε σταδιακά στο πρόγραμμα σας.

Ξεκινήστε με προγράμματα χαμηλής ένταση:

Επιλέξτε για αρχή προγράμματα στα οποία δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε τεράστια προσπάθεια για να αποδώσετε. Πιο απλές ασκήσεις, λιγότερες επαναλήψεις για να μπορείτε να το φέρετε εις πέρας. Ξεκινήστε με αερόβια γυμναστική, όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι, το ποδήλατο είναι μερικές εύκολες ασκήσεις για να μπείτε και πάλι σε πρόγραμμα.

Αποθεραπεία και πάλι αποθεραπεία:

Η αποθεραπεία είναι σημαντική πάντα μετά την άσκηση αφού με τον τρόπο αυτό επαναφέρετε τους μύες σε φυσιολογικό επίπεδο. Στο στάδιο που βρίσκεστε αυτή την στιγμή δεν θα πρέπει να την παραλείπετε ποτέ.

Μην αμελήσετε, τη διατροφή σας:

Σημαντικό ρόλο στην σωστή επανένταξη στο γυμναστήριο έχει και η σωστή διατροφή! Γι' αυτό καλό είναι να συνδυάσετε μια ισορροπημένη διατροφή μαζί με την άσκηση.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να συνηθίσει την καθημερινότητα:

Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν δώσετε τον σωστό χρόνο στον εαυτό σας. Η προσαρμογή σε μια καθημερινή ρουτίνα αποτελεί μια σωματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση. Το σημαντικότερο σε αυτό το βήμα είναι να πείσετε τον εαυτό σας πώς επιθυμείτε την άσκηση, επαναφέροντας την όρεξη σας για άθληση.