Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας


December 18, 2020

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Υπεραγορές «Αθηαινίτης» παρέδωσαν 540 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης, σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, τα πακέτα παραδόθηκαν απευθείας στους Διευθυντές των σχολείων, καθώς λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της καθιερωμένης ειδικής τελετής.
 
Στόχος των πακέτων είναι η κάλυψη των αναγκών των 540 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
 Συγκεκριμένα, το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωροεπιταγές συνολικής αξίας €21,600 από τις Υπεραγορές «Αθηαινίτης» για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, οι οποίες είναι αποτέλεσμα χορηγίας εξ ημισείας του Δήμου Λευκωσίας και των Υπεραγορών.
 
Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη στο τμήμα τροφίμων των Υπεραγορών «Αθηαινίτης».
 
Σύμφωνα με το Δήμο Λευκωσίας, η Κλαδική Καλλιτεχνών θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ επίσης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δήμου να συμμετέχει στη δράση. Ωστόσο, λόγω των μέτρων που προνοούν τη λειτουργία των θεάτρων με πληρότητα μέχρι 50%, η καλλιτεχνική εκδήλωση μετατίθεται σε επόμενη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αναλόγως και της εξέλιξης της επιδημιολογικής εικόνας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ’ αυτήν.     
 
Ο Δήμαρχος στη συνοδευτική επιστολή παράδοσης των πακέτων με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των Υπεραγορών «Αθηαινίτης» για την πολύχρονη συνεργασία, την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει διαχρονικά την επιχείρηση, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά φέτος, χωρίς τη στήριξη αυτή, ο Δήμος δεν θα μπορούσε μονομερώς να καλύψει το κόστος της δράσης.
 
Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κλαδική Καλλιτεχνών της ΠΕΟ που προσφέρει ένα απόγευμα ποιοτικής ψυχαγωγίας πλαισιωμένο με θέατρο, μουσική, θέαμα και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

Καταληκτικά, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή όπως οι συνθήκες βελτιωθούν και καταστούν ευνοϊκές, ώστε του χρόνου η εκδήλωση πραγματοποιηθεί δια ζώσης και σε συνθήκες ομαλότητας και ευχήθηκε σε όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα.