Οι ραδιοφωνικοί παράγωγοι του Mix FM στηρίζουν τη δράση " Να σου πω ένα παραμύθι" του Μουσείου Παραμυθιού


May 02, 2020

Το Μουσείο Παραμυθιού - Fairytale Museum ξεκίνησε από τις 14 Μαρτίου τη δράση "Να σου πω ένα παραμύθι" με live streaming αφηγήσεις από γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα.

Να σου πω ένα παραμύθι; Λόγω τις πανδημίας που σαστίζει όλων των πλανήτη το Μουσείο Παραμυθιού μέσα από την σελίδα του στο facebook αποφάσισε να συνεχίσει την αφήγηση παραμυθιών κάνοντας μέσα από κλασικά ή νέα παραμυθία τους θεατές να νιώσουν την μαγεία των παραμυθιών να ζωντανεύει. Από γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς μέχρι και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη ακούσαμε αφηγήσεις που μάγεψαν μικρούς και μεγάλους.

Ο στόχος του μουσείου είναι να διαδοθεί η πολιτιστική κληρονομιά των παραμυθιών, θρύλων και παραδόσεων της Κύπρου αλλά και όλου του κόσμου. Στο μουσείο διοργανώνονταν αφηγήσεις παραμυθιών πάντα, με θεματικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως και εκδηλώσεις και παραστάσεις βασισμένες σε παραμύθια. Στόχος ήταν η μεταφορά όλου αυτού του έργου διαδικτυακά και η αλυσίδα αγάπης των παραμυθιών τελίκα κέρδισε, με χιλιάδες κόσμο να παρακολουθεί τη ζωντανή αφήγηση παραμυθιών από επώνυμα πρόσωπα.

Ανάμεσα τους βρέθηκε και ο Mix FM με τους ραδιοφωνικούς του παραγωγούς να στηρίζουν αυτήν την υπέροχη δράση και να διαβάζουν όλοι τους παραμύθια για τα παιδάκια που βρέθηκαν περιορισμένα στο σπίτι.

Ο κάθε ραδιοφωνικός παραγωγός αφηγήθηκε διαφορετικά παραμυθάκια με πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Για πάμε να τους απολαύσουμε:

Ο Ηλίας Χαλντούπης διάβασε το παραμύθι "Ο φίλος μου ο Ζίγκι είναι θυμωμένος" του κλινικού ψυχολόγου Ευάγγελου Ορφανίδη:

Ο Πλάτων Μουρατίδη που μας διάβασε το παραμύθι της Δήμητρας Ολυμπίου "'Ενα αλλιώτικο παραμύθι":

Η Χαριτίνη Ηλιάδου μας διαβασε το δικό της αγαπημένο παραμύθι:

Η Έλενα Ολυμπίου μας διάβασε ένα πολύ ωραίο παραμύθι που έγραψε η αδελφή της, "O Τσόκο Λόκο και το παγωτό χωνάκι":

Η Δήμητρα Σιβρή μας διάβασε ένα από τα αγαπημένα της παραμύθια "Η γατούλα η Νανά" της Μαρίας Προδρόμου:

Η Ιωάννα Λαμπροπούλου μας ταξίδεψε μ' ένα παραμύθι που έγραψε η ίδια το οποίο μιλά για το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου, την αγάπη:

Η Κάλια Ελευθερίου μας διάβασε το παραμύθι "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας":