Εσύ, έχεις ξαναφάει καπνιστό καρπούζι;


September 02, 2020

Zουμερή, κατακόκκινη σάρκα σε καλοψημένη, τραγανή κρούστα. Όχι, δεν περιγράφουμε κρέας αλλά την vegan μπριζόλα από καρπούζι. Έχετε φάει ποτέ τέτοιο καρπούζι;

Σερβίρεται στο εστιατόριο Ducks Eatery, ενω το κόστος του πιάτου αγγίζει τα $75. Αυτό το εστιατόριο στην Νέα Υόρκη είναι γνωστό για τις μοναδικές του ιδέες και συγκεκριμένα για το καπνιστό του καρπούζι που μοιάζει με ζαμπόν!

Έφτασε το καπνιστό καρπούζι που μοιάζει με ζαμπόν! | Pentapostagma

Το πιάτο έγινε viral μέσα σε μια νύχτα και όλο και περισσότερος κόσμος ήθελε να δει από κοντά και να δοκιμάσει αυτό το καπνιστό καρπούζι για το οποίο μιλάνε όλοι. Αλλά πώς ακριβώς φτιάχνεις κάτι τέτοιο;

Αρχικά αφαιρείται η εξωτερική φλούδα και τοποθετείται σε ένα μείγμα με νερό, κόλιανδρο, ρίγανη, αλάτι και "τέφρα από ξύλο βελανιδιάς" (που είναι το μυστικό συστατικό).

Κατόπιν καπνίζεται (μπαίνει στο φούρνο) για μισή μέρα και στο τέλος - χωρίς να αφαιρεθεί ο χυμός του - οδηγείται στο τηγάνι, μαζί με ελαιόλαδο και δενδρολίβανο.

«Είμαστε γνωστοί για τα καπνιστά κρεατικά μας και θέλαμε να έχουμε πιο πολλές επιλογές για τους vegan και τους χορτοφάγους πελάτες μας. Βασικά δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε εδώ και χρόνια στα κρέατα, απλά το κάνουμε σε καρπούζι», δήλωσε ο Γουίλιαμ Χόροβιτζ, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Το καρπούζι χρειάζεται 4 με 6 μέρες για να είναι έτοιμο. Ο καπνός τους δίνει το χρώμα και την εξωτερική υφή ενός κρέατος.