Απο την Κύπρο μέχρι τη Βηρυτό - Ο Κρίστης Μιχαηλίδης κωπηλατεί για τους πληγέντες στο Λίβανο


October 15, 2020

Ο Κρίστης Μιχαηλίδης θα διασχίσει 200 χιλιόμετρα σε SUP από την Κύπρο μέχρι τη Βηρυτό

Η τελευταία δεκαετία στο Λίβανο ήταν δύσκολη. Εκτός από την προσφυγική και οικονομική κρίση, στις 4 Αυγούστου μία φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού άφησε παραπάνω από 160 νεκρούς, τραυμάτισε τουλάχιστον 6,000 και κατέστρεψε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Περισσότερες από 80,000 οικογένειες έχουν πληγεί.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό, ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανταποκρίθηκε αμέσως με σχέδιο πολύ παραπάνω από την απλή κάλυψη των βασικών αναγκών. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να προσφερθεί οικονομική βοήθεια σε περισσότερες από 10,000 οικογένειες που έχουν πληγεί.

Η συμβολική πρωτοβουλία του Κρίστη Μιχαηλίδη, με τίτλο "Paddle for Beirut" είναι μια προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα που, θα συμβάλουν στην τεράστια προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού στο Λίβανο, ο οποίος μετά τη φονική έκρηξη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κρίση στην γειτονική μας χώρα.

Η ιδέα του Κρίστη Μιχαηλίδη να διασχίσει κάνοντας paddle την θαλάσσια απόσταση Κύπρο - Βηρυτό μέσα σε 3 ημέρες, για να ενισχύσει το έργο του Ερυθρού Σταυρού (LRC) για την κρίση στο Λίβανο θα ξεκινήσει το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 2020.

Κρίστης Μιχαηλίδης: "Συνεχώς ακούγαμε πως η οικονομία στον Λίβανο καταρρέει. Μετά ήρθε ή έκρηξη. Όταν πρωτοείδα τα βίντεο νόμιζα πως ήταν κάποια φάρσα. Όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκληθεί, ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικό. Τότε ήταν που ξεκίνησα να σκέφτομαι πως μπορώ να βοηθήσω."

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι "Έχω δύο πάθη, τη σκληρή προπόνηση και τη θάλασσα. Μεγαλώνοντας σε ένα νησί με Μεσογειακό κλίμα, είχα την ευκαιρία να συνδυάσω αυτά τα δύο σε ένα. Από την ηλικία των 5 ετών έχω καταπιαστεί με τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα, το θαλάσσιο σκι, το windsurfing, την ελεύθερη κατάδυση, το ψάρεμα και το κολύμπι. Προπονούμαι στο paddle περίπου 4-5 φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο."

Σκοπός της ενέργειας “Paddle for Beirut” είναι να δημιουργηθεί awareness και να συγκεντρωθεί χρηματική βοήθεια για τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου (LRC).

Το πλάνο είναι η απόσταση να καλυφθεί σε 3 ημέρες (60 -70 km ανά ημέρα). Με μέση ταχύτητα 7km την ώρα, ο Κρίστης θα χρειαστεί minimum 10 ώρες paddle την ημέρα!

Μέσω της πρωτοβουλίας “Paddle for Beirut” όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στέλνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στο Λίβανο Εισφορές μπορούν να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας, “Paddle for Beirut”, πατώντας στην ένδειξη “Donate”. Μάθετε περισσότερα: paddleforbeirut.com/why-help/