7+1 χειροποίητα παιχνίδια για να φτιάξετε με τα παιδιά σας!


May 07, 2020

Έχετε σκεφτεί ποτέ να δοκιμαστείτε στην κατασκευή παιχνιδιών; Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και όντως κάποια παιχνίδια χρειάζονται μεγάλο ταλέντο και γνώση για να φτιαχτούν, ωστόσο, αυτά που σας προτείνουμε μπορούν να γίνουν εύκολα με φθηνά υλικά και το μόνο που χρειάζεστε είναι δημιουργικότητα και φαντασία!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία ή να περάσετε αμέτρητες ώρες στους διαδρόμους των καταστημάτων παιχνιδιών για να αγοράσετε πρωτότυπα παιχνίδια στα παιδιά σας. Χρησιμοποιώντας την φαντασία και τη δημιουργικότητα σας, μπορείτε να μετατρέψετε απλά πράγματα σε εντυπωσιακές κατασκευές.

Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε στο σπίτι για να φτιάξετε χειροποίητα παιχνίδια, γιατί τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένα!

1 |Ποδοσφαιράκι : Το αγαπημένο παιχνίδι που δεν έχει ηλικία!

Ποιος από εμάς δεν έχει κοντραριστεί στο ποδοσφαιράκι ατελείωτες ώρες! Με ελάχιστα υλικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ποδοσφαιράκι εύκολα! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κουτί από παπούτσια ή ένα ξύλινο κουτί, μερικά ξύλινα καλαμάκια και μανταλάκια! Μπορείτε μαζί με το παιδί να «ντύσετε» το κουτί με χαρτί περιτυλίγματος και να χρησιμοποιήσετε μανταλάκια στο χρώμα της αρεσκείας σας!!!

2 | Μια Κουζίνα είναι πάντα απαραίτητη!

Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα έπιπλα για να παίζουν οι φίλες, όμως μία κουζίνα με όλο τον εξοπλισμό αποτελεί ένα ονειρικό παιχνίδι για κορίτσια που θα μαγειρέψουν και θα πιουν το καφέ τους! Από την άλλη τα αγόρια, την χρειάζονται για να πειραματιστούν και να γίνουν οι καλύτεροι chef σ' αυτήν! 

Φτιάχτο και εσύ: Κουζίνα για παιχνίδι! - ifeelkid

Μπορείς εύκολα με ένα πλαστικό κουτί που θα σας βοηθήσει και να αποθηκεύσετε όλα τα μικρά μαγειρικά σκεύη να κολλήσετε χαρτόνια στο καπάκι του, πάνω στα οποία θα έχετε ζωγραφίσει τις εστίες της κουζίνας.

Από την άλλη, μπορείς να δουλέψεις λίγο πιο δημιουργικά και να φτιάξεις με το παιδί σου μια ονειρική κουζίνα.

3 |Θέατρο σκιών: Και η παράσταση αρχίζει!

8+1 απολαυστικά παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας για ...

Τι καλύτερο από την δημιουργία ενός θεάτρου σκιών όπου τα παιδιά σας θα δημιουργούν παραστάσεις και εσείς θα είστε ο θιασάρχης!
Ένα κουτί από παπούτσια και ένα κομμάτι ριζόχαρτο μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υψηλής ποιότητας θέατρο σκιών! Είστε έτοιμοι για τις καλύτερες παραστάσεις;

4 |Η καλύτερη συνταγή για χειροποίητη πλαστελίνη!

Χειροποίητη πλαστελίνη. Φτιάξτε την με 3 τρόπους εύκολα

Ναι, αυτή τη γνωστή πλαστελίνη με την οποία τα παιδιά τρελαίνονται, τώρα μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας, σπίτι σας! Σε όλα τα χρώματα για ασταμάτητο παιχνίδι! Φτιάξτε χειροποίητη πλαστελίνη με απλά υλικά που συνήθως έχουμε όλοι στο σπίτι και αφήστε το να παίζει με τις ώρες. 

5| Φτιάξτε παιδικά drums από καφάσια και μεταλλικά κουτιά

Φτιάξτε παιδικά drums από καφάσια και μεταλλικά κουτιά - 4moms

Θα χρειαστείτε: AdTech Ad

  • Ξύλινα καφάσια
  • Άδεια κουτιά από μπογιές σε διάφορα μεγέθη
  • Αυτοκόλλητα σε διάφορα σχήματα
  • Μπογιές στα χρώματα που αρέσουν στα παιδιά σας
  • Πινέλα για να βάψετε τα κουτιά
  • Ξύλινα πινέλα για μπαγκέτες
  • Ένα μεταλλικό πιάτο
  • Μια μεταλλική βέργα

Ξεκινήστε βάφοντας τα κουτιά και τα καπάκια τους με διαφορετικά χρώματα και διακοσμήστε τα με τα αυτοκόλλητα. Δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο τραπέζι καρφώνοντας τα καφάσια μεταξύ τους. Κολλήστε την βέργα πάνω στο μεταλλικό πιάτο για να το κάνετε πιατίνι. Χρησιμοποιήστε μακριά ξύλινα πινέλα αντί για μπαγκέτες.

Τα drums είναι έτοιμα. Φορέστε στο μικρό σας το πιο rock t-shirt και αφήστε το να εκφραστεί!

6|Το μεγάλο σουξέ του αυτοσχέδιου τηλεφώνου

Paper Cup Telephone | Paper cup, Science projects for kids, Cup

Κάποτε δεν υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία η οποία σήμερα έχει κατακτήσει τα πάντα, ακόμα και τα παιδικά παιχνίδια. Πριν από χρόνια η απουσία της μας έκανε αν μη τι άλλο πιο ευρηματικούς. Το αυτοσχέδιο τηλέφωνο, το γνωστό ποτήροτηλέφωνο, είναι ένα παιχνίδι με πολλά ονόματα που έχει μπει στης καρδίες μας και συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο παιχνίδι για παιδιά!

Πως γίνεται και λειτουργεί και ακούς μέσα από δύο πλαστικά ποτήρια τον άλλον; Λοιπόν ο ήχος μεταφέρεται πιο εύκολα στα στέρεα. Άρα, η φωνή ταξιδεύει από τον αέρα στο ποτήρι, από το ποτήρι στο σπάγκο, από το σπάγκο στο άλλο ποτήρι, από το ποτήρι στον αέρα και στο αφτί του δεύτερου παιδιού.

7 |Πλυντήριο Ρούχων

Παίζουμε μαζί: Πώς να φτιάξετε ένα πλυντήριο ρούχων με μία κούτα!

Έχετε μία κούτα; Το πλυντήριο από χαρτόνι είναι όμορφο και σίγουρα ιδιαίτερο. Μπορείς να το φτιάξεις έχοντας μια μεγάλη κούτα και έναν μαρκαδόρο. Μετά να ανοίξεις μια κυκλική τρύπα για τον κάδο και είστε έτοιμοι.

Φτιάξτε με το παιδί σας ένα πλυντήριο ρούχων και το παιχνίδι αρχίζει. Με πόσα λίγα πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε παιχνίδια για το παιδί μας! Είναι ωραίο να παίζεις, να δημιουργείς! 

8 |Φτιάξε το δικό σου κουκλόσπιτο!

Ένα από τα πιο ξεχωριστά δώρα που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας είναι ένα ονειρικό κουκλόσπιτο!


Το να φτιάξεις ένα ολόκληρο κουκλόσπιτο δεν είναι απλά κατασκευή ενός παιχνιδιού, είναι ή σχεδίαση ενός ολόκληρου σπιτιού. Ποιος δεν θέλει όμως να καταπιαστεί με κάτι τόσο ενδιαφέρον; Ναι, δεν αποτελεί και την πιο γρήγορη κατασκευή, όμως είναι μια πρόκληση και νομίζω πως αξίζει να το προσπαθήσετε!