5 Ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας στο Lockdown


April 27, 2020

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι αυτή που είτε μας φτιάχνει την διάθεση, είτε μας την χαλάει αν δεν την οργανώσουμε σωστά.

Μια καλή ιδέα είναι να ανανεώσουμε τον προσωπικό μας χώρο ή ολόκληρο το σπίτι για να δώσουμε έναν άλλον αέρα τώρα που λόγω του Lockdown βρισκόμαστε περισσότερες ώρες σπίτι. Πρόκειται για έναν υπέροχο τρόπο να διασκεδάσουμε, με το να διακοσμήσουμε κάποιον τοίχο ή κάποια γωνιά του σπιτιού μας να φτιάξουμε ένα έπιπλο, να δημιουργήσουμε πράγματα και σίγουρα το να φτιάξουμε το χώρο μας θα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα και πιο όμορφα.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη διακόσμηση στο σπίτι; Για να δούμε!

1 | Ζωγραφίζετε; Φτιάξτε πίνακες δημιουργικούς πίνακες 

Για να φτιάξετε αυτούς τους πίνακες θα χρειαστείτε ακρυλικές μπογιές σε χρώματα που σας αρέσουν και ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού σας, δύο καμβάδες και δύο ειδικές αφρώδεις βούρτσες για βάψιμο (όλα αυτά θα τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε μπογιές εκτός από τους καμβάδες για τους οποίους θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη ζωγραφικής).

Αρχικά πάρτε τον καμβά και βάψτε τον με τη βούρτσα σε ό,τι απόχρωση θέλετε. Αφού στεγνώσει καλά, βάψτε με τη βούρτσα από πάνω και μέχρι περίπου τη μέση με χρυσό χρώμα. Φροντίστε να μην γίνει εντελώς ομοιόμορφο το βάψιμο σε μια ευθεία και δημιουργήστε γωνίες όπως στην εικόνα παρακάτω. Βάψτε τον άλλον πίνακα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά βάλτε τη χρυσή μπογιά στο κάτω μέρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στους δύο πίνακες τα ίδια χρώματα ή διαφορετικά.

Διακοσμήστε τους Τοίχους σας Χωρίς να Ξοδέψετε Σχεδόν Τίποτα ...

2 |Ξύλινα Καφάσια για όλες τις χρήσεις!

thehomeissue_(woodencrate)03

Τα ξύλινα τελάρα και καφάσια είναι πιο γνωστά για τη μαναβική τους χρήση, καθώς μέσα σε αυτά μπορεί να αποθηκεύσει και να μεταφέρει κάποιος φρούτα και λαχανικά. Επειδή, όμως, τα περισσότερα αντικείμενα έχουν πάνω από μία χρήσης και με μία μόνο μικρή αλλαγή μπορούν να μεταμορφωθούν και να γίνουν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας, δείτε προσεκτικά τις παρακάτω ιδέες και ξεκινήστε να γεμίζετε τα δωμάτιά σας με ξύλινα καφάσια.

Ξύλινα Καφάσια: Μεταμορφώστε το Σπίτι σας με Αυτές τις 7 Ιδέες

Ξύλινα καφάσια: Ένα ρουστίκ στυλ αποθήκευσης στην κουζίνα σας ...

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένα να τα βάψετε, ή να τα αφήσετε στο φυσικό τους χρώμα βερνικώνοντας τα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ξύλινα καφάσια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με χιλιάδες τρόπους.

thehomeissue_(woodencrate)01

3 |Η διακόσμηση με δύο πίνακες

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε δύο μεγάλες ορθογώνιες κορνίζες, με λεπτό σκελετό και να τοποθετήσετε στο εσωτερικό ένα κείμενο που σας αρέσει και σας εμπνέει, ένα τοπίο που θέλετε να επισκεφτείτε, αλλά φροντίστε να ταιριάζουν χρωματικά και να δίνουν την εντύπωση ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

4 |Φτιάξτε ράφι με γλαστράκια 

Φτιάξτε ραφάκι με γλαστράκια.

Για να φτιάξετε γλαστράκια σε ράφι θα χρειαστείτε:

  • Μια σανίδα στις διαστάσεις που επιθυμείτε
  • Βαζάκια
  • Μια καλή κόλλα
  • μερικά στηρίγματα
  • βίδες
  • τρυπάνι
  • ούπατ

diy

Ξεκινήστε σημαδεύοντας με ένα μολύβι τα σημεία που θα ακουμπήσει το ράφι σας στον τοίχο. Ακουμπήστε το ένα στήριγμα πάνω στον τοίχο ώστε το ένα άκρο του να είναι κατά μήκος της οριζόντιας ευθείας του ραφιού. Σημαδέψτε με μολύβι τις θέσεις των βιδών στο κατακόρυφο σημάδι σας. Ανοίξτε τρύπες με το τρυπάνι και βάλτε μέσα σε αυτές τα ούπατ. Βιδώστε τα στηρίγματα στον τοίχο. Τέλος βιδώστε τα στηρίγματα καλά στο ράφι.Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τρύπες και σε ένα ξύλινο ράφι. Τοποθετήστε μέσα τα γλαστράκια σας και βάλτε το ράφι σας στον τοίχο.

Πάρτε τα βαζάκια σας και ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο καπάκι έτσι ώστε να χωράει να περάσει το λουλούδι σας. Κάντε το ίδιο και στο ράφι σας. Κολλήστε τα καπάκια από τα βαζάκια κάτω από το ράφι. Φροντίστε οι δύο τρύπες του καπακιού και του ραφιού να συμπίπτουν. Βάλτε νερό στο βαζάκι σας, κλείστε το και βάλτε στην τρύπα το λουλούδι σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο βαζάκι και λουλούδι.

Από τα πόδια ενός παλιού σκαμπό μπορείτε να φτιάξετε αυτή την όμορφη κατασκευή για να κρεμάσετε τα λουλούδια σας.

Τα κρεμαστά φυτά στους τοίχους, χαρίζουν φινέτσα και παραπέμπουν σε κάτι το εξωτικό. Προτίμησε να τα κρεμάσεις σε περίοπτη θέση στο σαλόνι σου και να είσαι σίγουρη πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του!

5 |Δημιουργήστε το δικό σας τραπέζι από παλέτες!!!

γραφεία & τραπέζια από άχρηστες παλέτες! | becreativemom.com

Χανιά Παλέτες on Twitter: "Τραπεζάκι σαλονιού με περίπου 25 ευρώ ...

Τον τελευταίο καιρό, οι κατασκευές από ξύλινες παλέτες έχουν προσελκύσει την προσοχή και το θαυμασμό πολλών ανθρώπων, κερδίζοντας μια θέση σε πολυάριθμα νοικοκυριά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πεις ναι σε μια τέτοια κατασκευή, όπως ένα τραπέζι από παλέτα.

DIY τραπεζάκι σαλονιού από παλέτα που θα φτιάξετε μέσα σε μόλις 1 ...

Τι θα χρειαστείτε;

1- 2 ξύλινες παλέτες
Παλμικό τριβείο
Γυαλόχαρτα 120- 240
Αστάρι γενικής χρήσης
Ρολό βαφής
Χρώμα της προτίμησης σου
Ξυλοτρύπανο
Νοβοπανόβιδες ή Ξυλόβιδες
Κατσαβίδι μπαταρίας
4 βιομηχανικά ροδάκια με φρένο

Δείτε στο βίντεο την εύκολη διαδικασία και φτιάξτε το και εσείς: