Υποδοχή νεοεισερχόμενων φοιτητών στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου


September 16, 2022

Εκδήλωση αφιερωμένη στους νεοεισαχθέντες φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ). Κύπριοι και ξένοι φοιτητές εντάχθηκαν στο δυναμικό του Ινστιτούτου και στην ετήσια εκδήλωση υποδοχής, έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ, ένας χώρος ο οποίος θα τους γίνει οικείος, αφού το εκπαιδευτικό μοντέλο του Ινστιτούτου συνδυάζει διδακτέα μαθήματα μαζί με έρευνα στα εργαστήρια και στις κλινικές του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Όλα κάτω από την ίδια στέγη

Το μοντέλο εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση. Οι φοιτητές κινούνται σε ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές τους διατριβές σε πληθώρα θεμάτων, δίδοντάς τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής. Η πέραν των 30 χρόνων πορεία του ΙΝΓΚ ως εργοδότη και πάροχου εκπαίδευσης, παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση των στοιχείων που αναζητούν οι εργοδότες. Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα με συγκεκριμένους μαθησιακούς εργασιακούς στόχους. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά σεμιναρίων εμπλουτισμού δεξιοτήτων όπως, η βιοπληροφορική, βιοηθική, βιοαστατιστική, επιστημονική συγγραφή, και άλλα. Οι φοιτητές εισπράττουν καθημερινά τις πολύτιμες δεξιότητες της ομαδικότητας, του επαγγελματισμού στη σωστή διεξαγωγή της εργαστηριακής δουλειάς και την εμπειρία στην κατάκτηση ερευνητικών κονδυλίων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι κατάλληλα για απόφοιτους ιατρικής, βιολογίας, γενετικής, νευροεπιστήμης, βιοιατρικής, χημείας, ψυχολογίας και άλλων συναφών κλαδών, οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε Μεταπτυχιακό η Διδακτορικό επίπεδο.

Προγράμματα Μάστερ (MSc) και Διδακτορικά (PhD)

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΙΝΓΚ είναι επικεντρωμένα στους τομείς ειδήκευσης του Ινστιτούτου.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στους κλάδους:

 Ιατρική Γενετική (MSc και PhD)

 Μοριακή Ιατρική (MSc και PhD)

 Νευροεπιστήμη (MSc και PhD)

 Βιοϊατρική Έρευνα (MSc)

Τα προγράμματα Μάστερ συνδυάζουν μαθήματα μαζί με διατριβή (Research/Library project) και προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια 13 μηνών και σε μερική φοίτηση με διάρκεια 24 μηνών.

Το πρόγραμμα Βιοϊατρικής Έρευνας έχει διάρκεια 2 χρόνια πλήρους φοίτησης και 3 χρόνια μερικής φοίτησης.

Τα Διδακτορικά προγράμματα συνδυάζουν μαθήματα κατα τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μαζί με ερευνητική διατριβή σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα διδακτορικά προγράμματα προσφέρονται σε πλήρη φοίτηση με διάρκεια σπουδών 4-6 χρόνια και σε μερική φοίτηση με διάρκεια σπουδών 6-8 χρόνια.

Υποτροφίες

Προσφέρονται υποτροφίες στα προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού.

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΙΝΓΚ για πληροφορίες

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: https://www.cing.ac.cy/education

Το ΙΝΓΚ στα social media

Facebook

Twitter

LinkedIn

YouTube