Η Cyta και το Συμβούλιο ΦΩΝΗ ενισχύουν τη συνεργασία τους για την προστασία των παιδιών – θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης


November 16, 2023

Με κοινό στόχο την προστασία των παιδιών, το Συμβούλιο ΦΩΝΗ και η Cyta ανακοίνωσαν την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, σε λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία. Το γεγονός επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο μερών να συμβάλουν στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Κύπρο, ενώ οι κοινές τους προσπάθειες επιδιώκουν, παράλληλα, τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου ΦΩΝΗ, κα Αναστασία Παπαδοπούλου, «Η πολυετής συνεργασία έχει επιφέρει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκειά της, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, σημαντική τεχνική υποστήριξη σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Ξεχωρίζω την εξαιρετικά ουσιαστική συμβολή της Cyta στην απευθείας σύνδεση αρχικά του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με το οίκημα «Σπίτι του Παιδιού» στη Λευκωσία, μέσω συστήματος και υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, με στόχο τα παιδιά- ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταθέτουν μπροστά από τον θύτη τους .

Από πλευράς του, ο CΕΟ της Cyta κ. Αντρέας Νεοκλέους υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του Οργανισμού να συμβάλει καθοριστικά με τις υπηρεσίες και την τεχνολογία του στην αντιμετώπιση και καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτού του πολύ ευαίσθητου κοινωνικού ζητήματος που αφορά τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι η Cyta, θα προχωρήσει άμεσα στην απευθείας σύνδεση με σχετικό εξοπλισμό και υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης όλων των Επαρχιακών Δικαστηρίων με τα οικήματα που φιλοξενούν το «Σπίτι του Παιδιού» και στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, όπως έχει ήδη γίνει στη Λευκωσία. Με την ολοκλήρωση του έργου, κανένα παιδί από οποιαδήποτε επαρχία, δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνει στα δικαστήρια και να βρίσκεται στη δύσκολη θέση να βρεθεί μαζί με τον θύτη του στην ίδια αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Cyta παρέχει δωρεάν όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του Συμβουλίου ΦΩΝΗ, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση της ιστοσελίδας www.foni.org.cy ως μέσου επικοινωνίας και καθοδήγησης παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, καθώς και δωρεάν διαλέξεις σε όλους τους μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Μπορείτε να βρείτε τα δελτία τύπου της Cyta στο σύνδεσμο: www.cyta.com.cy/pr/pressreleases