Γυμναστική στο νερό - 5 ασκήσεις για όλους!


June 26, 2020

Το σκηνικό των διακοπών το καλοκαίρι για τους περισσότερους, πάει κάπως έτσι: Ζέστη, εσύ ξάπλα στο κρεβατάκι, απολαμβάνεις το παγωτό σου, δροσίζεσαι αλλά δεν σου είναι αρκετό, αποφασίζεις να βουτήξεις! Βουτάς, πλατσουράς και πάλι πίσω...! Πριν όμως βγεις από το νερό, μείνε λίγο ακόμα μέσα και θα με θυμηθείς! Πάμε να κάνουμε γυμναστική στο νερό! 

Πάμε να δούμε 5 ασκήσεις στο νερό που θα μεταμορφώσουν το σώμα μας φέτος το καλοκαίρι:

Squat με άλμα

Κάντε squat με τα χέρια σας τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε ενώ ταυτόχρονα σήκωστε τα χέρια σου πάνω από τους ώμους. Δώστε έμφαση στους γοφούς, μπορεί η αντίσταση στο νερό να κάνει την άσκηση πιο δύσκολη αλλά και πιο αποτελεσματική.

Split Squat Jump - Προβολές

Οι προβολές είναι η πιο εύκολη άσκηση που μπορείτε να κάνετε για το χτίσιμο δυνατών μυών στα πόδια. Το ένα πόδι μπροστά λυγισμένο και το άλλο προς πίσω σε ευθεία γραμμή. Κάθε κίνηση που κάνετε μέσα στο νερό συναντά την αντίσταση του υγρού στοιχείου, γεγονός που προσφέρει πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη άσκηση.

Κοιλιακούς

Ανέβαστε τα πόδια σας πάνω στο πεζούλι της πισίνας, χαμήλωστε τη μέση σας και κάντε την κίνηση που κάνετε με τους κοιλιακούς. Ακόμα μπορείτε να πάρετε θέση σαν να κάθεστε μέσα στο νερό. Mε τα χέρια σας ανοιχτά στο πλάι κάντε κυκλικές κινήσεις και ανασηκώστε και τα δύο πόδια μαζί τεντωμένα για να δημιουργήσετε ένα ανοιχτό V. Το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών σας μόλις που ξεπροβάλλουν από την επιφάνεια.

Ασκήσεις στο νερό για δυνατά χέρια, σφιχτούς κοιλιακούς και σμιλεμένους γλουτούς για τη θάλασσα και την πισίνα

Περπάτημα στο νερό με βαράκια

Επί τόπου τζόκινγκ το οποίο θα γίνετε με πιο αργές κίνησης αφού το ιδανικό είναι να προσθέσετε βαράκια στα δυο σας πόδια αλλά και στα χέρια μια αρκετά δύσκολη άσκηση που γίνετε στα μονό στα βαθεία νερά. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Αυτή η άσκηση ενισχύουν τη φυσική κατάσταση και την αντοχή σας να επιπλέετε στο νερό, προσφέροντάς σας περισσότερα προπονητικά οφέλη και αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο που περνάτε στο νερό.

Η γυμναστική στο νερό αποτελεί μια άριστη επιλογή για καύση θερμίδων.

Φυσικά Κολύμπι!

Το κολύμπι από μόνο του είναι η καλύτερη γυμναστική.

Το κολύμπι καίει αρκετές παραπάνω θερμίδες, καθώς εμπλέκει όλο το σώμα, αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο από αυτό. Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών γυμναστικής, η κολύμβηση θα λέγαμε ότι φιγουράρη στις πρώτες θέσεις προτίμησης των λάτρεων της γυμναστικής. Η άσκησης στο νερό είναι ευκολότερη, πιο αποτελεσματική, πιο ευχάριστη σχεδόν για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Είναι επίσης ιδανική ακόμη και για τους υπέρβαρους έως και τους παχύσαρκους, για αποκατάσταση τραυματισμών, ακόμη και για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.