Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση”

Το Dove, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικÏŒ οργανισμÏŒ “Hope For Children”, στηρίζει την αυτοπεποίθηση των νέων στα σχολεία της Κύπρου.

Το Dove και το “Hope For Children” CRC Policy Center παρουσίασαν τα αποτελέσματα, καθÏŽς και τους επÏŒμενους στÏŒχους του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΝοιÏŽθω Αυτοπεποίθηση”, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε περισσÏŒτερους απÏŒ 1.000 μαθητές σχολείων, ηλικίας απÏŒ 10 έως 17 ετÏŽν, έχει απευθυνθεί μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικÏŒ πρÏŒγραμμα “ΝοιÏŽθω Αυτοπεποίθηση”, που ξεκίνησε το Dove στην Κύπρο το 2022, σε συνεργασία με τον διεθνή ανθρωπιστικÏŒ οργανισμÏŒ “Hope For Children” CRC Policy Center, με ÏŒραμα να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν μία θετική σχέση με το σÏŽμα και τον εαυτÏŒ τους και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατÏŒτητές τους, χωρίς να επηρεάζονται απÏŒ άγχος και ανησυχία για την εμφάνισή τους. Το Dove και το “Hope For Children” παρουσίασαν τα αποτελέσματα, αλλά και τους επÏŒμενους στÏŒχους του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 15 Απριλίου, τελούσα υπÏŒ την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Ένα απÏŒ τα μεγαλύτερα brans της Unilever παγκοσμίως, το Dove προβάλλει τα πρÏŒτυπα της αληθινής ομορφιάς για πάνω απÏŒ 60 χρÏŒνια, ενÏŽ η διεθνής καμπάνια “Dove Self Esteem” («ΝιÏŽθω Αυτοπεποίθηση»), που ξεκίνησε το 2004 και συνεχÏŽς εξελίσσεται, έχει εστιάσει στους νέους, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην επιρροή και τα μη ρεαλιστικά πρÏŒτυπα ομορφιάς των social media.

ΥιοθετÏŽντας τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης, το πρÏŒγραμμα για σχολεία που ανέπτυξαν στην Κύπρο το Dove και το “Hope For Children” με την έγκριση του ΥΠΠΑΝ, καταγράφει τον τρÏŒπο με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την εικÏŒνα που έχουν τα παιδιά για τον εαυτÏŒ τους. Οι εξειδικευμένοι λειτουργοί του ανθρωπιστικού οργανισμού, κατά τις επισκέψεις τους στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναλύουν μαζί με τα παιδιά το πÏŽς τα ίδια αντιλαμβάνονται τα πρÏŒτυπα ομορφιάς σήμερα και συζητούν μαζί τους τους τρÏŒπους με τους οποίους μπορούν να διαχειρίζονται τις ÏŒποιες πιέσεις δέχονται σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση και πÏŽς αυτές επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή τους. Το πρÏŒγραμμα «ΝιÏŽθω Αυτοπεποίθηση» απευθύνεται επίσης στους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς των μαθητÏŽν, παρέχοντάς τους πολύτιμα εργαλεία και μεθÏŒδους ÏŽστε να κατανοούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικÏŒτερα τα ζητήματα αυτοπεποίθησης των νέων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η ΥπουργÏŒς Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, τÏŒνισε τη στήριξη του Υπουργείου στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία για τους νέους και εξήρε το έργο του Dove και του Hope for Children. Ανάφερε επίσης «Η συνεργασία με φορείς ÏŒπως η εταιρεία Unilever Tseriotis Cyprus και ο Μη ΚερδοσκοπικÏŒς ΟργανισμÏŒς Hope for Children-CRC Policy Center συμβάλλει στην προσπάθεια υλοποίησης του στÏŒχου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για ενίσχυση των μαθητÏŽν και των μαθητριÏŽν μας με δεξιÏŒτητες που θα τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχÏŽς μεταβαλλÏŒμενες συνθήκες και τις προκλήσεις της εποχής μας, τÏŒσο στο προσωπικÏŒ ÏŒσο και στο κοινωνικÏŒ επίπεδο».

ΣτÏŒχος του προγράμματος να ενδυναμÏŽσει 6.000 μαθητές έως το 2027

ΑπÏŒ την πλευρά του, ο Head of Marketing της Unilever Tseriotis Cyprus, Νίκος Μπενιουδάκης, μίλησε για τη μακροχρÏŒνια δέσμευση της μάρκας Dove να συμβάλλει σε έναν κÏŒσμο ÏŒπου η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και ÏŒχι άγχους. «ΣτÏŒχος της μάρκας Dove είναι, μέχρι το 2030, να βοηθήσει πάνω απÏŒ 250 εκατομμύρια νέους σε ÏŒλο τον κÏŒσμο να αγαπήσουν τον εαυτÏŒ τους και την εικÏŒνα τους. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης εντάσσεται και το εκπαιδευτικÏŒ πρÏŒγραμμα «ΝιÏŽθω Αυτοπεποίθηση» που ξεκινήσαμε στην Κύπρο. Με τη βοήθεια του εξαιρετικού συνεργάτη μας, “Hope For Children” CRC Policy Center, αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου, έχουμε καταφέρει, μέσα σε διάστημα δύο ετÏŽν, να εκπαιδεύσουμε το 5% των μαθητÏŽν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεχίζοντας ακÏŒμη πιο δυναμικά τις προσπάθειές μας, φιλοδοξούμε να φτάσουμε το 15% των μαθητÏŽν μας έως το τέλος του 2027, επηρεάζοντας θετικά την ανάπτυξη και την ενδυνάμωσή τους».

«Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι το ισχυρÏŒτερο μέσο που έχουμε για να εξαλείψουμε τις προκαταλήψεις και τα στερεÏŒτυπα που επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές χιλιάδων παιδιÏŽν στην Κύπρο. Γι’ αυτÏŒ και η πολύτιμη αυτή συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού μας, της Dove και του Υπουργείου συνεχίζεται και φέτος, υλοποιÏŽντας το εκπαιδευτικÏŒ πρÏŒγραμμα σε Γυμνάσια παγκύπρια, με στÏŒχο να επωφεληθεί ακÏŒμη μεγαλύτερος αριθμÏŒς παιδιÏŽν και να συλλεχθούν περισσÏŒτερα δεδομένα βάσει των οποίων θα συνεχίσουμε τον σχεδιασμÏŒ δράσεων», ανέφερε η Εκτελεστική Διευθύντρια του “Hope For Children” CRC Policy Center, Άντρια Νεοκλέους.

Για περισσÏŒτερες πληροφορίες σχετικά με το πρÏŒγραμμα “ΝοιÏŽθω Αυτοπεποίθηση” του Dove, οι ενδιαφερÏŒμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το “Hope For Children” CRC Policy Center καλÏŽντας στο 1466, καθÏŽς και μέσω της 24/7 διαδικτυακής πλατφÏŒρμας στο www.uncrcpc.org.cy